ZV_logoZöld Vitorla Vízi Sport Turisztikai és Expedíciós Egyesület

A ZV non-profit sport és oktatási szervezet.

 Vitorlázás.Túrázás. Vízi utakhoz köthető sporttevékenységek.

Külső és belső út egyaránt. Kaland, mert kirángatunk a hétköznapjaidból… mert, kaland a fel- és megismerés a felfedezés. Felfedezés, mert új tájakat ismersz meg… felfedezés, mert új dolgokat tanulsz meg a világról és önmagadról!

Vízi túrák
Tábori étkezéssel, csomagszállítással, beülő hellyel, evezővel, mentőmellénnyel, sátorral, szükség esetén derékaljjal, hálózsákkal, vízhatlan zsákkal. Főleg az északi lágyabb és vadabb folyókra figyelemmel.

Barlang-, Hegyi-, Kerékpár-, Téli túrák, Sport utak
Az egyszerűtől az extrémig. Akár gyalog vagy terepjárón, légpárnáson, lovon vagy kutyaszánon.

Expedíciós jellegű utazások
Kutató, felderítő és fejlesztő. Csapattréning. Külföldi kalandozások portyázó magyar eleink nyomdokán…

Ifjúsági táborok, tanfolyamok.
Gyerekeknek elméleti és gyakorlati foglalkozások oktatóteremben, tornateremben, uszodában, vízparton, terepen. Szünidőben a tanultak gyakorlati alkalmazása a táborunkban.  A tanodások az oktatott sportágakon túl felfedezhetnek sok más már-már elfeledett ismeretet emberről és környezetről. Felnőtteknek tanfolyami keretekben négyszintű minősítéssel.

Motorcsónak és vitorlás hajóvezetői oktatás. „Csonakos” Iskola
12 fő vagy 20 méter alatti, vitorlás illetve motoros hajóvezetői jogosítvány megszerzéséhez segítség.  5-8 fős csoportokban egyéni felkészítés, főleg tagok számára.

Előadások. Rendezvények
Úti beszámolók, ismeretterjesztő estek (kultúra, tudomány, közélet, hétköznapok)

Zenés-táncos mulatságok, családi programok
Nyílt, társaság, gyermek és barátság centrikus tagság.

Karbantartó „műhely”

Sportfelszerelések közös javítása, beszerzése. Csónaképítő sablonok, kerékpárjavítás. Hely, szakismeret, szerszámok kedvezményes igénybevétele.

Felszerelés kölcsönzés, felszerelés- és útikalauz összeállítás

Vitorlások, kajak-kenu, tábori eszközök, egyéni felszerelések, szállító eszközök, minden mire a terepen szükséged lehet.

Térképek, Útikalauzok, Turisztikai információ
Mielőtt útnak indulsz…

Turistaházak, szálláslehetőségek.


Rövidített nevünk: Zöld Vitorla Egylet

Alapítás: 1994. december BKM Megyei bíróság PK. 60/170. 1994/2 95.01.06 Iksz: 1040.

Elnöksége: Balog Zsolt, Császár Cyril, Csaszny László

Székhelye: Kecskemét. Fehér utca 1/b.

Alaptáborai:
Becskeháza – „Csonakos”-ház (turistaház)


Bankszámlaszáma: 52400078-17086866

Statisztikai számjel: 18345210-9240-521-03 

Célkitűzésünk a közösségépítés, és ez által, közösen elérhető dolgok teljesítése. Erőnkhöz mérten ifjúságnevelő munkát végzünk. Tevékenységünket ifi, felnőtt és családok csoportbontásban fejtjük ki.

Jogosultak vagyunk a személyi jövedelemadó 1%-ára.
Adószámunk: 18345210-1-03

Jelenleg a ZV tevékenysége a becskeházi turistaház program köré fűződik fel. Általában havonta egyszer baráti, tagsági és meghívott vendégkörben utazunk a házhoz, ahonnan csillagtúraszerűen „őrjáratokat” tartunk. Esetenként esténként klubnapokat,  „batyus bál” -t rendezünk.Természetesen tagi kezdeményezésre más programok is lezajlódnak, mint például vitorlás túrák és versenyek, hegyi- barlangi-, illetve vizitúrák. Csökkentett, megosztott költségek, kis komfort, bevállalós társaság. Csak csapat szemléletűeknek. Az egyleti tagság nyílt bárki számára!

A tagság számára előny:

A „telekocsi”- Önköltségi utazás
A „sportműhely”- Felszerelés karbantartás és készítéshez, szerszám, és szaktanácsadás.
A „coctail party” elv – Kapcsolati és ismereti tőke jogos igénybevétele. Meghívó társasági eseményekre.
Az „alaptábor”- Az egyesületi bázisok és felszerelések igénybevétele teljesítménytől függően térítésmentesen vagy kedvezményesen. Részvétel a programokon. A „klub élet” – Sportszakmai, sportszervezeti érdek és jogképviselet.

Előny tagjaink számára, hogy társakat kapnak turisztikai és sport tevékenységeikhez. Emberi kapcsolatokat kaphatnak a társadalomhoz. Jogi, szervezeti hátteret biztosítunk. A kiváltsággal vagy tőkével nem rendelkezők is szaksegítséget kapnak felszereléseik beszerzéséhez, összeállításához, elkészítéséhez, karbantartásához, tárolásához, mozgatásához, és nem utolsó sorban, használatához.

„Hátrány” tagjaink számára, hogy a közéletben elhatalmasodó kereskedő és fogyasztói szemléletmódot az egyesület kapuin kívül kell hagyni! Önkényes, magára gondoló, kényeskedő, nem a megfelelő helyen és időben igényeskedő ember, soraink közt nem találja meg a helyét.

Az egyesület nem szolgáltató egység, fogyasztói értelmezése ezért téves, és nézeteltéréseket szül. Egy esetleges részvételi díj nem azonos a piaci árral, és ez által az események minősége mindenkor az abban résztvevők megosztott felelőssége is.
Villanyposta: info@csonakos.hu
Telefon: +36 20 / 978 16 70

 További kérdéseidre itt kapsz választ!

 

Letölthető dokumentumok:

A Zöld Vitorla Egylet alapszabálya

Jelentkezési lap (felnőtt)

Belépési nyilatkozat

Túrakiírás (igény szerint módosítható)

Nyilatkozat a személyi jövedelemadó 1% -áról